Producător tâmplarie PVC
Sisteme pentru ferestre si fatade  Parteneri
  Adresele Noastre

 • Adresa sediu:
 • Strada Petru Rares, nr.148
 • Localitate Alexadru cel Bun
 • Piatra - Neamt, NT
   
 • Showroom Piatra Neamt:
 • Strada Petru Rares
 • Bl.B9, Sc.A
 • Piatra - Neamt, NT
   
 • Showroom Buhusi:
 • Strada Nicolaie Balcescu
 • Nr. 6 - Parter
 • Bacau, BC


  Contact Info

Sediu
Telefon: 0233 / 241979
Telefon: 0736 / 644463
E-Mail: celenacom@ymail.com

Showroom Piatra Neamt
Telefon: 0736 644462

Showroom Buhusi
Telefon: 0720 071118


  De-ce Celena   ?

Preturi de fabrica
Transport gratuit
Termen de executie scurt
Consultanta gratuita
Important

Intrata in limbajul comun sub denumirea improprie de termopan,tamplaria din aluminiu sau PVC cu geam termoziolant se poate cumpara cu o simplitate foarte usoara. Din multimea de magazine ce au invadat fiecare oras si vand termopan ieftin si bun din anunturile de mica publicitate care de obicei mascheaza ateliere improvizate in garaj si va ofera termopan la 30 euro metrul patrat, sau ajutandu-l pe vecinul Ion mester la toate sa incropeasca o fereastra se poate alege cu usurinta o varianta aparent avantajoasa. Dar este oare si cea potrivita?

Raspunsul il veti da dumneavoastra singuri, dar ar fi bine sa cunoasteti mai bine avantajele si riscurile la care va supuneti in fiecare caz, si sa puteti compara mere cu mere si nu cu pere atunci cand analizati doua oferte concurente. Un pret serios se calculeaza pe baza unui tablou de tamplarie care determina materiale necesare, fiecare cu calitatea si pretul aferent. Alegerea exclusiva dupa criteriul unui pret mic este o mare greseala, deoarece aparentul castig se poate transforma intr-o pierdere pe termen lung. Poate in acest caz nu ar trebui uitata intelepciunea populara care spune prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine.

Merita sa incercati sa folositi aceste sfaturi, pentru ca tamplaria termoizolanta de calitate, ar trebui sa fie o INVESTITIE pentru cel putin 25 de ani (este minimul de durata medie de functionare si garantie a subansamblelor), care sa va multumeasca in fiecare zi, indiferent de vreme, anotimp, zgomot sau tip de constructie.

In primul rand trebuie inteles ca firma care livreaza profilele nu este aceeasi cu cea care va executa si monta intreg ansamblul continut intr-o fereastra. Cel mai adesea, cea de a doua firma este un SRL cu un nume mai mult sau mai putin cunoscut, cu experienta in domeniu sau infiintata ieri, cu o baza de productie adecvata sau cu scule de mana adaptate necesitatilor, cu angajati calificati sau mai putin calificati. Acesta este motivul pentru care doi clienti care au termopane de la firma REHAU (formulare gresita, dar des intalnita in practica) au avut unul, rezultate extraordinare si altul dezastruoase (in fapt, ei au lucrat cu doua firme partenere ale companiei REHAU, si care au respectat diferit specificatiile acesteia). Cazul de mai sus este doar ca exemplu, pentru ca firmele serioase din domeniu, fac tot posibilul sa-si pastreze renumele capatat in zecii de ani de experienta si selecteaza riguros partenerii. Exista insa peste 50 de producatori de profile pe piata, dintre care multi au o provenienta obscura si nume care se schimba de la an la an. Daca ne referim strict la SRL-urile furnizoare de ferestre, situatia este mai dramatica. Daca alegeti o firma neserioasa, fara baza de productie aveti sansa ca atunci cand aveti o problema de garantie, reglaj sau post-garantie (sticla poate sa se sparga, poate mai vreti sa adaugati o plasa impotriva insectelor) sa nu mai gasiti pe nimeni. Acest caz poate fi evitat, daca apelati la o firma serioasa, care a investit bani grei in crearea unui nume, care are agremente tehnice si certificate de calitate. Cine a facut o asemenea investitie, nu va risca sa va pacaleasca sau sa se mute in alt loc in fiecare an in cautare de clienti creduli.

O firma serioasa nu lucreaza dupa cotele clientului sau dupa presupuneri, ci dupa cote exacte, preluate de personal cu experienta. Acesta ar trebui sa cunoasca tipologiile de ferestre si de pereti existente, si modul in care ar trebui realizate cele noi.

Calitatea executiei unei ferestre, depinde din punct de vedere al firmei alese de utilajele detinute, calificarea personalului si conditiile de depozitare. In principiu este de preferat ca sudarea sa se faca cu un utilaj conform cu normele europene (ofera o sudura foarte rezistenta) iar operatiile de drenare si debavurare sa se faca automat si nu manual.

Chiar daca executia a fost facuta corespunzator, montajul defectuos poate compromite rezultatul. Ferestrele trebuie sa fie montate cu aliniere corespunzatoare, la jumatatea interioara a glafului (pentru a diminua riscul de condens) si fixate mecanic in perete pentru o rigidizare corespunzatoare.

Nu in ultimul rand, calificarea personalului de vanzare care poate sa ofere solutii mai mult sau mai putin fericit alese, potrivite destinatiei si bugetului clientului. Ar trebui evitate firmele care recomanda numai solutiile cele mai scumpe, doar din dorinta de a castiga mai mult si fara a respecta necesitatile reale ale clientului.

Apoi nu trebuie minimalizata importanta numelui profilelor. In esenta acestea, indiferent de nume, au la baza aceleasi principii functionale si aceeasi materie prima. Ceea ce diferentiaza un profil bun de unul mai putin bun este calitatea stricta in extrudarea fiecarui profil si aditivii folositi pentru imbunatatirea esteticii si performantelor produsului final. Exista cazuri concrete in piata de firme turcesti cu nume cu rezonanta germana care produc profile din deseuri de pvc provenite din diverse surse astfel incat doua bare pot avea nuante diferite !

Tot in privinta profilului trebuie inteles ca un profil cu 5 camere clasa A izoleaza mai bine decat unul 3 camere clasa A, dar si pretul este pe masura. Din acest punct de vedere, clientul trebuie sa aleaga in functie de buget si asteptari un coeficient de izolatie pe masura. In cazul profilelor de PVC, nu trebuie uitat ca armarea acestora este absolut necesara. Armatura trebuie sa fie prezenta pe tot perimetrul ferestrei (se poate verifica cu un magnet), sa fie zincata (altfel exista riscul sa se oxideze si sa iasa rugina pe profil) si de o grosime corespunzatoare (uzual 1,5mm).

Sticla din compozitia geamului termoizolant trebuie sa fie neaparat de tip float pentru o claritate fara compromisuri, intr-un pachet minim de tip 4mm-16mm-4mm (profilele asiatice sunt mai reduse si nu permit decat geam 4-12-4 cu o izolare termica mai scazuta). In plus, o cerinta minima actuala, pentru spatiile de locuit este ca una din foile de geam sa fie Low E, ceea ce asigura o izolatie termica sporita. Pentru ca diferenta de pret intre Low E si clar nu este semnificativa, in conditiile unor performante superioare majoritatea producatorilor seriosi va vor indruma spre aceasta varianta, unii chiar oferind-o gratuit drept bonus. Existenta foii tip LowE se poate verifica cu un aparat special. Exista si posibilitatea inserarii de Argon in pachetul de geam, cu rezulate directe intr-o izolare termica si fonica mai buna, dar acesta functioneaza o perioada limitata (maxim 5 ani) dupa care se pierde. Pentru o izolare fonica mai buna, ar trebui sa optati pentru un pachet de geam, cu geamuri de grosimi diferite (o foaie de 6mm si una de 4mm de exemplu). In cazul in care locuiti la parter, ferestrele sunt pentru spatii comerciale, sau aveti nevoie de o izolatie fonica speciala este recomandat sa aveti o foaie de geam laminat, cunoscut si sub numele de duplex. Pentru geamurile montatate in conditii de risc sau in pozitii inclinate sau orizontale (fatade, acoperisuri) sticla trebuie sa fie neaparat securizata, proces prin care devine mult mai rezistenta la spargere, iar in cazul spargerii produce cioburi mici si netaioase. Evident, ca aceste optiuni ridica costurile unei oferte, dar daca destinatia practica o cere, este bine sa fie respectata.

Feroneria ce compune o fereastra trebuie inteleasa si evaluata corect. Greseala cea mai des intalnita cand se compara preturi pe metru patrat este ca cel mai adesea acestea se refera la ochiuri fixe de geam care nu contin decat toc si sticla. Orice deschidere suplimentara introduce in ecuatie si profil de canat si mai ales feronerie (balamale, maner, piese de inchidere). Acestea dubleaza practic costurile unei ferestre mobile fata de una fixa. Exista cazul des intalnit, cand din dorinta de a ajunge la un pret mic se ofera un profil bun si o feronerie minimala si de proasta calitate. O feronerie buna (ROTO, MACO de exemplu), ofera reglaje pe 3 directii ceea ce inseamna o etansare mai buna (reglaj pe adancime) si care functioneaza mai usor iar in plus ofera dispozitive antiefractie. De asemenea este indicat ca unele deschideri sa fie oscilobatante, cu rezultat direct in aerisirea corespunzatoare a locuintei. In plus, pentru deschiderile oscilobatante ar trebuie sa existe un mecanism de blocare a actionarii gresite, iar pentru toate deschiderile cu dimensiuni mari este obligatorie prezenta inchiderii si pe mijlocul ferestrei.

Toate aceste detalii, ar trebui sa fie specificate intr-un contract semnat si cuprinzand date certe (data de montaj, suma contractului, tipul si structura tamplarie), singurul care este recunoscut de legislatia in vigoare. In cazul in care acesta nu exista sau este ambiguu, aveti toate sansele sa ramaneti cu banii aruncati pe fereastra.

Incercati sa verificati toate aceste aspecte, atunci cand decideti in ce ferestre va investiti banii si veti avea certitudinea unei alegeri inteligente.


Top Page
© 2016 Celena. Toate drepturile rezervate.